DN Snille

Uppdaterad

Vad är DN.Snille?

DN.Snille är Dagens Nyheters nya kunskapsapp. Du kan välja mellan att tävla på tid i dagens tävlingsquiz, eller träna på egen hand i våra träningsquiz.

Hur får jag tillgång till DN.Snille?

Du loggar in med dina vanliga inloggningsuppgifter för din DN-prenumeration.
Har du som pappersprenumerant ännu inte aktiverat ditt digitala konto kan du göra detta på DN.se/aktivera

Har du glömt lösenordet kan du sätta ett nytt här: DN.se/glomtlosenord

DN.Snille ingår i alla DN:s prenumerationer (DN Digital Bas, DN Digital och DN papper)

Vilken målgrupp riktar sig DN.Snille till?

DN.Snille passar hela familjen! Du kan skapa upp till 5 profiler i appen och där finns även möjlighet att skapa juniorprofiler. Med en juniorprofiler är det lättare att hitta junioranpassade quiz, som skolämnen anpassade efter årskurs. Men allt innehåll går att nå både från vuxen- och juniorprofiler.

Kan barn spela DN.Snille?

Barn från skolåldern och uppåt kan spela DN.Snille. Inom skolämnena är innehållet anpassat från årskurs 4 och uppåt, men Snille har juniorquiz som passar även yngre kunskapstörstande barn. Men ska man spela själv behöver man kunna läsa.

Hur många quiz finns att tillgå?

Det finns för närvarande över 200 quiz fördelat på 10 olika kategorier.

Kan jag vinna priser?

Nej, inte i nuläget. Men du kan hamna på topplistorna!

Finns det någon topplista där jag kan se hur jag ligger till gentemot andra spelare?

Ja, alla tävlingsquiz har en topplista. Tävlingsquizen går bara att göra en gång och poängen baseras både på antal rätt och på hur snabbt du svarat på frågorna.

Är det möjligt att bjuda in mina vänner till DN Snille så vi kan tävla mot varandra?

Ännu kan man inte spela mot sina vänner i DN SNille, men vi vet att det är ett starkt önskemål så håll utkik i appen. Det är inte omöjligt att en sådan möjlighet dyker upp.

Kan jag på något sätt bidra med egna, kluriga frågor till DN Snille? Om ja, var skickar jag dessa?

Om du komma med förslag eller bidra med egna quiz - mejla DN Snilles redaktör. Mejladressen är snille@dn.se.

Hur rapporterar jag fel i quiz eller lämnar förslag?

Mejla gärna om du hittar fel i quizen, stort eller smått, eller vill komma med synpunkter. Vi är glada för all feedback som hjälper oss att bli bättre. Mejladressen är snille@dn.se.

Guide taggad med: Appar DN Snille